Samen kijken

samen kijken

Als aanvulling op en mét uw reguliere zorg.
SAMEN kijken, SAMEN naar oplossingen zoeken zodat u ZELF de draad weer op kunt pakken.

Regulier

Wanneer u ziek bent of klachten hebt gaat u allereerst naar uw huisarts. Die vertelt u wat u mankeert en wat u kunt doen en soms krijgt u hiervoor medicijnen.
Hier hoeft het echter niet op te houden. U kunt zelf namelijk ook heel veel doen om u zo snel mogelijk weer beter te voelen.


(Het) alternatief

Leren dat lichaam en geest samenwerken en wat dat voor invloed heeft op uw klachten. Ruim de tijd nemen voor uw hulpvraag en samen kijken naar uw unieke situatie.
Samen met u en eventueel samen met uw huisarts want samen kijken is meer zien.


Complementair

Dat complementaire zorg perfect aansluit op de reguliere zorg laat het volgende verhaal prachtig zien:

Wat was ik blij toen de huisarts mijn klachten herkende en mij doorstuurde naar een specialist. En wat was ik blij dat, na vele onderzoeken, de arts mij kon vertellen wat ik mankeerde. En dat daarvoor medicijnen bestonden waardoor ik me na een tijdje beter ging voelen. En ik voelde me beter. Echter, genezen was ik niet. Alles was onder controle. En wat was ik blij dat ik die therapeut tegenkwam die mij liet kijken in mijn kwaal en zijn fijngevoeligheid inzette om ‘achter de pijn te kijken’. Mij uit kon leggen wat de thematiek van dit specifieke orgaan was en mij terugbracht naar het ontstaan van mijn ziekte. En wat was ik blij dat ik na een tijd voorzichtig verbanden kon leggen tussen mijn ziekte en hoe ik in het leven stond en met de dingen omging.

Dit was een confronterend proces maar ik ben blijven kijken en merkte hoe mijn lichaam reageerde. En wat was het fijn dat ik al die tijd ook steeds onder controle stond van de specialist die mij, ondanks mijn enthousiasme toch keer op keer waarschuwde niet lukraak te stoppen met medicijnen en mij wees op de gevaren daarvan. En wat was het fijn dat, misschien ondanks eerst wat gezonde twijfel van deze specialist, we toch, samen, een manier bedachten om verantwoord af te bouwen, omdat ik inmiddels zeker wist het zelf weer aan te kunnen en ‘het knopje’ weer had omgezet in mezelf. En wat is het fijn om na jaren nog steeds vrij te zijn van medicijnen en ziekte met ondersteuning van de specialist die mij elk jaar na een medische inspectie laat weten dat het goed gaat met mij.

adminSamen kijken